Nederland helpt Duitsland bij aanpak ramkraken

UTRECHT - De Nederlandse politie heeft sinds een paar maanden "veelvuldig contact" met de Duitse collega's over ramkrakers en andere inbrekers. Dat zegt woordvoerder Thomas Aling van de Landelijke Eenheid tegen RTV Utrecht.
Woensdag werd bekend dat in Duitsland twee Utrechtse inbrekers (beiden 22) zijn verongelukt tijdens hun vlucht. Ze kwamen om het leven toen hun pijlsnelle Audi RS4 van de weg raakte. De Utrechters hadden ingebroken bij een telefoonbedrijf in Krefeld, even over de grens bij Venlo. Een derde verdachte uit Utrecht, eveneens 22 jaar, raakte zwaargewond. Hij is niet aanspreekbaar.
Nederland kampte vorig jaar met een ramkrakenpiek. Naar aanleiding daarvan werd een speciaal team samengesteld en kwam er meer beveiliging. Het aantal kraken nam af, maar het gevolg was wel dat de criminelen hun werkveld verplaatsten naar Duitsland.
De Nederlandse politie helpt de Duitsers daarom met informatie over Nederlandse inbrekers en ramkrakers. Volgens de woordvoerder van de Landelijke Eenheid houden de oosterburen nu ook geregeld Nederlandse verdachten aan.

Verslaggever Rob van Dijk over Utrechtse inbrekers die in Duitsland verongelukten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.