Stichtse Vecht blijft bij grote opvanglocatie

STICHTSE VECHT - De gemeenteraad van Stichtse Vecht heeft een motie van Lokaal Liberaal voor kleinschaliger opvang van vluchtelingen verworpen. Lokaal Liberaal wilde de onderhandelingen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) beperken tot een locatie voor 75 mensen in de buurt van het station Breukelen. CDA, D66, ChristenUnie-SGP, GroenLinks, PvdA, Streekbelangen en Stichtse Vecht Beweegt stemden tegen.
Deze partijen zijn voorstander van een grootschaliger opvang: ze willen 300 asielzoekers huisvesten op de plek van een slooppand aan de Merwedeweg in Breukelen. Streekbelangen houdt wel een slag om de arm: het COA komt nog met precieze voorstellen over de opvang; die kunnen voor de partij aanleiding zijn om zich alsnog tegen de locatie aan de Merwedeweg te keren.

RUSTIG

In tegenstelling tot eerdere bijeenkomsten over dit thema, verliep deze raadsvergadering zonder incidenten. Bewoners van het Rode Dorp presenteerden een door hen gehouden enquête onder mensen in Breukelen. Daaruit blijkt dat de overgrote meerderheid de opvang wil beperken tot maximaal honderd personene en die wil spreiden over verschillende locaties.
Eerdere raadsvergaderingen over het onderwerp verliepen tumultueus. Dinsdag 12 januari werd een bijeenkomst gestaakt nadat mensen vanaf de publieke tribune door de sprekers heen gingen schreeuwen. Een dag later kon de vergadering worden afgemaakt, maar opnieuw na een korte onderbreking vanwege het tumult op de publieke tribune.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.