Vanaf mei ook 130 km/u op 'boetetraject' A2 Vinkeveen

VINKEVEEN - Op de A2 tussen Holendrecht en Vinkeveen mag vanaf half mei 130 kilometer per uur worden gereden in de avond en nacht. Nu geldt op dit stukje vijfbaanssnelweg een maximumsnelheid van 100. Dat leidt tot veel boetes van de trajectcontrole omdat veel automobilisten de limiet niet doorhebben.
De maximumsnelheid van 130 geldt vanaf half mei dus op het hele traject tussen Amsterdam en Utrecht tussen 19.00 uur en 06.00 uur. Overdag blijft 100 de limiet.
De trajectcontrole op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam was in 2014 nog goed voor 31 procent van alle snelheidsboetes op de Nederlandse snelweg. In totaal werden 989.000 automobilisten beboet omdat ze te hard reden tussen Utrecht en Amsterdam. Vooral op het stuk Vinkeveen-Baambrugge werden veel boetes uitgedeeld: 515.000. De ANWB zei toen al dat de meeste boetes niet naar notoire hardrijders gaan, maar naar automobilisten die zich vergissen.

MEER 130

Automobilisten kunnen vanaf morgen nog eens op negentien trajecten maximaal 130 kilometer per uur rijden. Het gaat onder meer om delen op de A1, A27, A28, en A58. Dat heeft verkeersminister Melanie Schultz donderdag bekendgemaakt.
Met deze verhoging mag vanaf dan op 61 procent van de snelwegen 130 gereden worden. Rijkswaterstaat zal op de betreffende trajecten vrijdag eerst de borden vervangen. Pas op het moment dat de verkeersborden zijn aangepast, geldt de nieuwe maximumsnelheid.
"Met deze uitbreiding van de 130-kilometerwegen zetten we een mooie volgende stap in ons snelhedenbeleid. We streven er naar dat we uiteindelijk op 77 procent van de snelwegen 130 km kunnen rijden. Voor de automobilist wordt de maximum snelheid op snelwegen daarmee steeds eenduidiger", stelt Schultz.
Het ontwerp-verkeersbesluit voor de A2 en A12 wordt op 18 februari gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.