Geen betaald parkeren woonboulevard Utrecht

UTRECHT - Op de Utrechtse Woonboulevard komt definitief geen betaald parkeren. Dat bleek donderdagavond tijdens een raadsvergadering. In plaats van betaald parkeren wordt er een blauwe zone ingevoerd.
Het college van B en W wilde graag betaald parkeren invoeren in dit deel van Kanaleneiland, vooral omdat veel werknemers van elders uit de stad er de hele dag hun auto parkeren. Dat doen ze omdat bij hun werkplek wel moeten betalen voor een parkeerplek.
Deze forensen nemen zo de plaatsen in die bestemd zijn voor de klanten van de winkels op de woonboulevard. Het college wilde met de maatregel ook stimuleren dat meer mensen met de fiets en het ov naar de woonboulevard komen.

KLANTEN

De winkeliers waren niet blij met de invoering van betaald parkeren. Zij vrezen dat zo'n maatregel klanten afschrikt. De ondernemers zeggen dat juist op een woonboulevard de meeste bezoekers met de auto willen komen.
Een motie van het CDA, die gesteund werd door PvdA, Student en Starter, VVD, D66, ChristenUnie en SP, maakt nu definitief een einde aan de parkeerplannen van B en W voor de woonboulevard.
Problemen met langparkeerders worden nu aangepakt door een zogenoemde blauwe zone in te voeren. In deze zone mag een beperkte tijd geparkeerd worden met een parkeerschijf.
B en W wilden ook betaald parkeren om de handhavingskosten te dekken, maar de winkeliers hebben gezegd dat ze wel voor de handhaving van de blauwe zone willen betalen.

Wel shoppen, niet de hele dag je auto laten staan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.