Weg naar bekerfinale ligt open voor FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht heeft zich op sensationele wijze geplaatst voor de halve finale van de KNVB beker. De drievoudig bekerwinnaar won in Eindhoven met 1-3 van PSV. In de halve eindstrijd speelt FC Utrecht thuis tegen de amateurs van VVSB.
PSV kreeg in Eindhoven de eerste kansen, maar kopballen van Van Ginkel en De Jong werden gekeerd door doelman Robbin Ruiter. Bij rust leidde FC Utrecht met 0-2 door treffers van Bart Ramselaar en Sébastien Haller. Een klein kwartier na rust maakte Amersfoorter Ramselaar zijn tweede treffer van de avond. Een kwartier voor tijd kopte Leeuwin in eigen doel, op een moment dat FC Utrecht door een blessure van Ramselaar even met tien man speelde.
In de slotfase kreeg een aandringend PSV nog wel kansen, maar FC Utrecht bleef overeind.
Het was voor het eerst sinds oktober 1980 dat FC Utrecht een uitwedstrijd tegen PSV won. Destijds werd het 2-3. In 1985 schakelde FC Utrecht PSV in Eindhoven uit in de halve finale van de KNVB beker; toen won Utrecht na strafschoppen.

VVSB

Alsof de avond nog niet mooi genoeg was, mocht FC Utrecht niet klagen over de loting voor de halve finale. Er rolde een thuiswedstrijd uit de koker tegen topklasser VVSB. De ploeg uit Noordwijkerhout had woensdagavond zijn eigen bekersensatie meegemaakt door FC Den Bosch met 3-2 uit het toernooi te gooien.
De halve finale wordt op woensdag 2 maart in stadion Galgenwaard gespeeld.

De hoogtepunten uit het live verslag
FC Utrecht-verdediger Chris Kum, in gesprek met René van den Berg
Bart Ramselaar na de 3-1 zege op PSV

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.