Gemeenten: Geen alcohol op carnavalswagens

PROVINCIE UTRECHT - In onder meer de gemeente Montfoort en in Achterveld, in de gemeente Leusden, mag geen alcohol gedronken worden op de carnavalswagens. Daarover zijn afspraken gemaakt met de carnavalsverenigingen. Met de maatregel willen de gemeenten het volksfeest veiliger maken.
Ook tijdens de optochten in Oudewater en Harmelen zijn er regels voor het drinken van alcohol tijdens de optochten. Daar mag op de karren maar een beperkt aantal glazen worden gedronken. Voor chauffeurs is alcohol ook daar streng verboden. Zo moeten de bestuurders van de tractoren in de stoet in Harmelen eerst een blaastest doen voordat ze achter het stuur mogen kruipen.
Er zijn meer regels dan de alcoholvoorschriften. Zo moeten in Achterveld EHBO-koffers en brandblussers op de wagens aanwezig zijn. Ook moeten de wagens aan een hele lijst voorschriften voldoen.
In Harmelen is de verkeersveiligheid goed onder de loep genomen, zegt een woordvoerder van de gemeente Woerden. "Afzettingen moeten eenvoudig met de hand te verwijderen zijn en de ruimte tussen die afzettingen moet altijd zo zijn dat er een brandweerwagen tussendoor kan rijden." In Montfoort moeten naast alle wielen van de wagens begeleiders lopen.
De gemeenten hebben de regels opgesteld in overleg met de carnavalsverenigingen. Die zien er in de eerste instantie op toe dat de maatregelen correct worden uitgevoerd.

Gemeenten: Geen alcohol op carnavalswagens

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.