Brand verwoest nieuw Knopjesmuseum Amersfoort

© AS Media
AMERSFOORT - Een pand aan de Kleine Koppel in Amersfoort, waar veel kunstenaars hun atelier hebben, is vrijdagavond deels verwoest door een grote brand. In het pand aan de Eem zou komende vrijdag het Knopjesmuseum worden geopend.
De brand is ontstaan in het Knopjesmuseum. Vermoedelijk door een kunstenaar die daar aan het lassen was, zegt de brandweer. Mensen in het pand hebben nog geprobeerd de brand te blussen, maar dat lukte niet.
Het museum moest een "fascinerende mengeling van wetenschaps­museum, sprookje en escaperoom" worden. Het was bedoeld voor kinderen en moest ook volwassenen aanspreken.
Het is niet duidelijk hoe groot de schade is. De brandweer heeft het pand afgezet en maandag wordt het gebouw geïnspecteerd.

KAZERNE

De brand werd rond 18.45 uur gemeld. De brandweerkazerne zit op 200 meter afstand en de brandweerlieden waren dan ook snel ter plaatse.
De brandweer zette vier blusvoertuigen en twee hoogwerkers in. Omdat de brand zich vooral in het dak bevond, moesten de brandweerlieden gaten maken om bij het vuur te komen. Rond 20.30 uur was het vuur uit.
RTV Utrecht was vlak voor de brand aanwezig om beelden te maken van het Knopjesmuseum.

Beelden die RTV Utrecht vlak voor de brand heeft gemaakt van het Knopjesmuseum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.