Dna van Utrechter op machinepistool uit Nieuwegein

UTRECHT - De politie heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor het mogelijk voorbereiden van liquidaties. Van een 26-jarige Utrechter is dna gevonden op een machinepistool dat deel uitmaakt van een grote wapenvondst die de politie half juli deed in Nieuwegein.
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie kon niet zeggen of het machinepistool van het merk Skorpion daadwerkelijk gebruikt is voor een liquidatie of een poging daartoe.
De wapens lagen in een opslagruimte in Nieuwegein: 60 pistolen en revolvers, 9 handgranaten, 36 automatische wapens en veel munitie. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft alle wapens op sporen onderzocht.

VERDACHTEN

Op diezelfde dag dat de wapens werden gevonden, hield de politie op verschillende plekken
aan vanwege onder meer gestolen auto's en de levering van wapens voor liquidaties.
In de voorbereidingen om liquidatie draait het volgens justitie om auto's, liefst snelle met valse kentekenplaten, wapens en ook peilbakens waarmee de daders hun slachtoffers kunnen volgen.

26KOPER

De acht zitten nog steeds vast. Het gaat om inwoners van Tiel, Wijk bij Duurstede, Utrecht en Nieuwegein. Begin vorig jaar kwam de groep in beeld in het onderzoek dat 26Koper wordt genoemd.
Volgens justitie is de Utrechter de eerste in een reeks van mensen van wie sporen op de wapens zijn vastgesteld. De rechter-commissaris heeft hem vrijdag voor twee weken in bewaring gesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.