Initiatiefnemers DEPOT overwegen juridische stappen

© Depot-Utrecht.nl
UTRECHT - De initiatiefnemers van cultureel warenhuis Depot overwegen juridische stappen nu de culturele hotspot in een oude Utrechtse treinloods niet doorgaat. De NS heeft laten weten toch af te zien van de vestiging van DEPOT in de voormalige treinloods aan de Concordiastraat. Initiatiefnemers Rod Hensen en Roswita Warmerdam willen in ieder geval de investeringskosten terug.
De loods moest een plek worden met kunst, muziek, eten, drinken, literatuur, theater, film, mode en interieur. Hensen en Warmerdam hadden een huurovereenkomst met de NS en wilden dit jaar beginnen met de verbouwing. Ook was er zeker 600.000 euro bij elkaar gebracht van onder andere de gemeente Utrecht, Triodos Bank en Grolsch.
Volgens de ondernemers wilde de NS een limiet op het aantal bezoekers. Er zouden er niet meer dan vijfhonderd per dag op het terrein mogen komen. Hensen en Warmerdam noemen dit te weinig om het project rendabel te maken. Ze hopen snel een nieuwe locatie te vinden om toch met DEPOT te kunnen beginnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.