Studentenbond eist eerlijke voorlichting over banenkans

UTRECHT - Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) in Utrecht wil dat studenten eerlijker worden voorgelicht over hun kansen op het krijgen van een baan na het afronden van hun studie.
Het ISO reageert op een uitzending van het tv-programma De Monitor. Daarin wordt aangetoond dat studenten vaak valse informatie krijgen over hun kansen op een baan na het afronden van bijvoorbeeld een opleiding Psychologie.
Het studentenoverleg wil dat bij opleidingen vaker wordt gekeken of er wel efficiënt wordt lesgegeven. Ook eist het ISO dat bij de accreditatie van opleidingen gekeken wordt naar de baankansen die studenten na het afronden van de studie hebben.
Bij De Monitor bleek dat in de studiebijsluiters van de opleidingen Psychologie wordt verteld dat 86 procent van de afgestudeerden een baan heeft na anderhalf jaar. In werkelijkheid is dit voor maar iets meer dan de helft van de afgestudeerden het geval. Het verschil in de cijfers wordt veroorzaakt door het feit dat opleidingen vaak alle banen, ook als die part-time of onder het niveau van de opleiding zijn, als 'werk' tellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.