Emigrerende Nederlander klaar met ontevreden hufters

HOUTEN - Een "slechte mentaliteit" onder de Nederlanders is voor mensen die overwegen te emigreren de belangrijkste reden om het land te verlaten. Dat blijkt uit onderzoek van de EmigratieBeurs onder 11.000 bezoekers. De jaarlijkse beurs wordt komend weekend in Houten gehouden.
De onderzoekers stellen vast dat veel mensen genoeg hebben van de hufterige, ontevreden en onbeleefde houding die ze bij hun landgenoten menen waar te nemen. De mentaliteit in het land is voor 23 procent van de ondervraagden de hoofdreden voor het vertrek.

KORT LONTJE

Voor beursorganisator Tom Bey komt de uitslag niet als een verrassing. "Dat zijn de dingen die we eigenlijk ook al hebben gehoord op de beurs", zegt hij tegen RTV Utrecht. "Mensen zijn het zat hier, zeggen ze. De nuance is zoek. We zijn een land geworden waar alles maar gezegd moet kunnen worden. Het korte lontje, de hufterigheid, dat zijn kreten die wij zelf op de beursvloer horen."
Ongeveer evenveel toekomstige emigranten (24 procent) willen ook weg uit Nederland omdat ze behoefte hebben aan meer rust en ruimte. De migrantencrisis is voor 13 procent een reden om het land te verlaten.

148.000 EMIGRANTEN

Er emigreren zo'n 148.000 mensen per jaar uit Nederland. Tussen de 2 en 3 procent van de Nederlandse bevolking denkt erover om ergens anders een toekomst op te bouwen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.