Een op de acht jongeren stuurt naaktselfies

AMERSFOORT - Een op de acht jongeren tussen de 14 en 18 stuurt wel eens een naaktfoto van zichzelf via sociale media. Dat blijkt uit onderzoek van meldknop.nl ter gelegenheid van Safer Internet Day.
Jongeren die seksueel getinte beelden van zichzelf versturen, doen dat vooral naar degene met wie ze een vaste relatie hebben. Bijna 70 procent van hen vindt dat je er dan van uit kunt gaan dat de ander dit soort beelden niet verder verspreidt.

NAAKTSELFIE

Toch heeft bijna een derde van de ondervraagde jongeren volgens Meldknop.nl weleens een naaktselfie ontvangen die niet voor hem of haar bedoeld was. Een enkeling (6 procent) vindt dat het doorsturen van een naaktselfie er nu eenmaal bij hoort, blijkt uit het onderzoek.
Op meldknop.nl kunnen jongeren terecht voor advies en hulp, maar ook om vervelende ervaringen op internet te melden of aangifte te doen. De Kindertelefoon, politie en het Meldpunt Kinderporno op Internet werken mee aan de site.

SYMPOSIUM IN AMERSFOORT

In het kader van Safer Internet Day wordt vandaag in Amersfoort een symposium gehouden over jongeren, seks en internet. Jongeren en deskundigen op het gebied van seksuele opvoeding en media gaan met elkaar in gesprek.

Marjolijn Bonthuis van Meldknop.nl over jongeren, seks en internet
Symposium in Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.