Schade door stormweer boven Midden-Nederland

PROVINCIE UTRECHT - Het stormachtige weer heeft op meerdere plaatsen in de provincie Utrecht voor schade gezorgd. Er kwamen diverse meldingen uit de stad Utrecht. Ook in Baambrugge, IJsselstein, Nieuwegein, Zeist, Jaarsveld en Loenen aan de Vecht moest de brandweer ingrijpen.
In de meeste gevallen ging het om meldingen van takken die gevaarlijk aan de bomen kwamen te hangen en dreigden af te breken. In Baambrugge waaide een complete schoorsteen van een huis in de Dorpsstraat. Het stenen gevaarte kwam een etage lager door het dak en bleef aan een bliksemgeleider hangen.
In Loenen waaide een schutting om. In de Utrechtse wijk Zuilen werd een stuk van een dak losgeblazen, waarna het tussen auto's op straat terechtkwam. Beide auto's liepen deuken en krassen op.

STORM

In het grootste gedeelte van de provincie werd windkracht 8 gemeten. Ten westen van de stad Utrecht kwam het zelfs tot windkracht 9 met windsnelheden tussen de 75 en 88 kilometer per uur. Meteorologen spreken dan van een storm. Weeronline in Zeist zegt dat de storm die Nederland maandag teisterde de vierde van dit jaar is.
In Cabauw bij Lopik werden windstoten van 98 kilometer per uur gemeten, goed voor windkracht 10 en de classificatie 'zware storm'. Volgens Weeronline waaide het alleen op enkele plaatsen aan de kust nog harder.

Dakbedekking waait los in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.