"Bewoners Lage Vuursche mogen meepraten over theehuis"

LAGE VUURSCHE - Bewoners van Lage Vuursche zijn niet bewust buiten de omstreden plannen voor een nieuw theehuis gehouden. Dat schrijft het college van de gemeente Baarn in reactie op raadsvragen van de PvdA en de Lijst Tinus Snijders.
De komst van het theehuis op de hoek Vuurse Steeg-Embranchementsweg is een gevoelige kwestie, omdat het plan slecht zou uitpakken voor de rust, natuur en verkeersveiligheid. Horecaondernemers vrezen dat met de nieuwe uitspanning aan de rand van het dorp de omzet van de pannenkoekenrestaurants daalt.
De discussie hierover escaleerde vorig jaar, toen Baarnse raadsleden met de dood werden bedreigd. Voorzitter Tjark Boot van de contactcommissie die de gemeenteraad adviseert legde met het nodige tumult zijn functie neer.

BINNENKORT MEEPRATEN

Het college benadrukt nu dat bewoners binnenkort mogen meepraten over het bestemmingsplan. Gemeente, provincie en de twee landeigenaren hebben afspraken gemaakt over het behoud van het landgoed en het theehuis met 150 parkeerplaatsen moet daar geld voor in het laatje brengen.
Daarvoor moet wel het bestemmingsplan veranderen. Dat is het moment dat de inwoners van Lage Vuursche worden gehoord, zegt de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.