Brand in Kanis, rookmelder redt leven bewoner

KANIS - In het dorpje Kanis bij Kamerik is dinsdagmorgen vroeg brand uitgebroken. De bewoonster kon zichzelf redden omdat de rookmelder afging. Ze is door ambulancepersoneel nagekeken. Het slachtoffer bleek niets te hebben.
De brandweer stuurde wagens uit Kamerik en Woerden naar het brandende huis aan de Mijzijde. Toen die aankwamen sloegen de vlammen al uit het dak van het vrijstaande huis naast eetcafé De Gekeerde Kanis. Het café en een naastgelegen woonhuis werden natgespoten om te voorkomen dat het vuur overslaat.

ROOKMELDER

"De bewoner heeft toch wel geluk gehad dat de rookmelder afging", zegt woordvoerder Nick van Schaick van de Veiligheidsregio Utrecht. "Daardoor kon ze op tijd naar buiten. Uit voorzorg is ze nog gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar er is geen sprake van letsel."
Na twee en een half uur klonk het sein brand meester. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

RAMEN EN DEUREN GESLOTEN

De rookontwikkeling tijdens de brand was enorm. De brandweer raadde mensen in de omgeving aan om ramen en deuren gesloten te houden.

VRU-woordvoerder Nick van Schaick
Beelden van de woningbrand

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.