Utrechtse jongeren zonder werk krijgen begeleiding

UTRECHT - Langdurig werkloze jongeren in Utrecht krijgen begeleiding naar een opleiding, baan of eigen onderneming. De Buzinezzclub, die vandaag een vestiging opent in Utrecht, gaat hen daarbij helpen.
"We koppelen jongeren met een verhaal aan coaches en helpen ze met een leerwerkplek", vertelt directeur Leo van Loon van de Buzinezzclub. "De jongeren krijgen een soort mini-MBA. Wat directeuren leren op de hei, dat leren wij de jongeren ook." Het gaat onder meer om presentatietechnieken en marketinginzichten.
Volgens Van Loon wordt aan de jongeren gevraagd wat ze zelf willen. "Meestal krijgen ze te horen wat anderen goed voor ze vinden, maar wij willen weten waarvoor zij nu uit hun bed willen komen. Soms hebben ze een passie, maar soms blijft het ook stil. Ze hebben door hun verleden afgeleerd om te dromen."
De werklozen worden gekoppeld aan vrijwilligers die de jongeren op pad helpen. De Buzinezzclub start met dertig jongeren en het programma duurt een half jaar. De organisatie had al eerder succes in Rotterdam, Den Haag en Dordrecht.

Leo van Loon (Buzinezzclub) over begeleiding werkloze jongeren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.