Vakbond wil 's avonds dubbele bezetting in trein

UTRECHT - Vakbond VVMC voor rijdend personeel praat vandaag met de directie van de NS over agressie en geweld waarmee medewerkers te maken hebben. De bond wil dat er na tien uur 's avonds dubbele bezetting komt in treinen.
Vorige week zat de vakbond ook al om de tafel met het Utrechtse spoorbedrijf. "Toen zijn we er niet uitgekomen en daarom hebben we toen besloten om het gesprek vandaag opnieuw te beginnen", zegt vakbondbestuurder Wim Eilert.
De VVMC hoopt voortgang te boeken. "Vorige week hebben we wel een stapje gemaakt, maar niet genoeg. Dat is zeker niet tegemoet komen aan de eisen die wij gesteld hebben." Volgens Eilert heeft de weerstand bij de NS vooral te maken met het financiële plaatje.

INCIDENTEN

Eind
maakte de spoorwegen nog bekend dat NS-medewerkers vorig jaar minder te maken hebben gehad met agressie. Er werden 642 gevallen van agressie geteld, in 2014 waren dat er nog 774.
"De praktijk wijst echter toch uit dat er anders over gedacht wordt. Wij houden zelf ook cijfers bij en zien dat er niet echt sprake is van een daling. De laatste weken en maanden is er juist méér agressie rond het spoor."

Vakbondbestuurder Wim Eilert: "Meer bezetting op treinen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.