BASF legt productie stil vanwege te hoge uitstoot

DE MEERN - BASF in De Meern heeft een derde van de productie op het eigen fabrieksterrein dit weekend op eigen initiatief stilgelegd omdat er te veel uitstoot van nikkel was vastgesteld.
Nikkel wordt door BASF als grondstof gebruikt voor de productie. De uitstoot van het metaal is hoger dan de maximum hoeveelheid die het bedrijf mag uitstoten, maar volgens een woordvoerder van het bedrijf is de uitstoot wel "beduidend lager" dan de Nederlandse norm.
BASF heeft ook metingen verricht op de grenzen van het fabrieksterrein, maar volgens het bedrijf bestaat er geen risico voor de omgeving. Het chemiebedrijf is een intern onderzoek gestart naar de uitstoot. Pas als het onderzoek is afgerond, gaat het bedrijf kijken wanneer de productie weer van start kan gaan.
Het bedrijf moet sinds 1 januari dit soort incidenten niet meer melden bij de gemeente, maar bij de provincie. Een woordvoerder van BASF meldt dat dit ook is gebeurd.
Vorig jaar sloot BASF ook al een deel van de fabriek om veiligheidsmaatregelen te nemen. De sluiting was toen gepland, maar voordat het productieproces werd stilgelegd, waren er twee nieuwe incidenten binnen de fabriek.

Paul Evers (BASF) over de uitstoot van nikkel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.