"Te veel speeltoestellen weg in Stichtse Vecht"

STICHTSE VECHT - De VVD in Stichtse Vecht wil dat de gemeente veel oude glijbanen, klimrekken en wipkippen laat staan. Het college van B en W wil die weghalen en voorlopig niet vervangen. Dat plan valt niet goed bij de inwoners. Die zijn een petitie gestart en ze krijgen steun van de VVD.
De gemeente zegt dat de oude toestellen niet meer veilig zijn, maar heeft geen geld om alle toestellen nu al te vervangen. Bovendien is er nieuw speelbeleid en dat moet eerst worden besproken met de wijkcommissies, aldus de gemeente.
In een petitie roepen honderden inwoners op om de toestellen voorlopig te laten staan. "De meeste speeltoestellen leveren geen acuut gevaar op: er ligt gras onder of er liggen rubberen tegels, en de kans op beknelling, val of botsing is niet groter dan op andere plaatsen", zeggen boze bewoners.
De VVD wil weten of de oude toestellen ook echt onveilig zijn. En als de wipkippen en schommels kapot zijn, kunnen die dan niet eenvoudig worden gerepareerd, zo vraagt de partij zich af.
Als het verwijderen van de speeltoestellen de enige mogelijkheid is, dan moet het college maar aangeven hoe de komende twee jaar in de speelbehoefte van de kinderen kan worden voorzien, vindt de VVD.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.