Bakkie troost voor bezoekers Daelwijck

UTRECHT - Op begraafplaats Daelwijck in Utrecht opent een horecagelegenheid. Bezoekers van de gemeentelijke begraafplaats kunnen hier een kopje koffie of thee drinken.
Thea's koffiehuis gaat het heten; gastvrouw Thea de Wit werkt al jaren als cateraar in het uitvaartcentrum. Het viel haar op dat mensen ook als ze een graf komen bezoeken vaak wel behoefte hebben aan een kop koffie.

BEZOEK

De meeste bezoekers willen even tot rust komen na een emotioneel bezoek. ''Als ik zelf bij een graf ben geweest vind ik het ook fijn om even te relaxen voordat ik weer in de auto naar huis stap'', aldus de gastvrouw.
De gemeente Utrecht is ook betrokken bij het initiatief en is positief. "We denken dat het koffiehuis echt in de behoefte van de mensen voorziet. Thea heeft een jaar de tijd om te bewijzen dat het koffiehuis een waardevolle toevoeging is. Daarna wordt het experiment geëvalueerd," aldus woordvoerder Tanja Medema.

OPENING

Bezoekers van de begraafplaats kunnen voortaan op werkdagen in het koffiehuis terecht voor een bakkie troost. Op woensdagen is Thea er zelf om een luisterend oor te bieden.
Op Valentijnsdag, aanstaande zondag, is de officiële opening. "Mensen krijgen dan van mij een roos die ze bij het graf kunnen leggen", zegt de trotse gastvrouw.

Verslaggever Rik Dogger in gesprek met gastvrouw Thea.
Bakkie troost ook voor bezoekers Daelwijck.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.