Benefiet voor verwoest Knopjesmuseum

AMERSFOORT - Er komt een benefietavond voor het herstel van het Knopjesmuseum in Amersfoort. Op 7 maart wordt in het Amersfoortse theater De Flint geld ingezameld voor het museum dat vorige week vlak voor de feestelijke opening door brand werd verwoest.
Amersfoorters organiseren het festival om het museum te helpen doorstarten na de grote brand van vrijdag. Onder hen is raadslid Roel Mulder van Actief Amersfoort. "Het mag niet zo zijn dat de brand het einde betekent voor het Knopjesmuseum."
Mulder is blij dat het museum van alle kanten hulp krijgt aangeboden. Behalve zijn festival met live muziek, cabaret en een in De Flint, is er ook een crowdfundactie gestart. Het geld wordt onder meer gebruikt om het gat in het dak te repareren, dat was onstaan door de brand.
Het Knopjesmuseum is een interactief kunst- en wetenschapsmuseum. Het gebouw staat vol met techniek die is samengesteld uit tweedehands spullen.
Veel spullen blijken het nog te doen, zei initiatiefnemer Harmen Zijp na een inspectie eerder deze week. "Eén derde van onze spullen doet het gelukkig weer. Eén derde is misschien nog te redden. En één derde is een wat moeilijker verhaal."

Benefiet voor verwoest Knopjesmuseum

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.