Studenten niet blij met plannen Hogeschool Utrecht

UTRECHT - De invoering van andere lestijden en online-colleges bij de Hogeschool Utrecht, is niet overal goed gevallen.
Veel studenten vrezen dat ze hierdoor weinig tijd overhouden voor bijvoorbeeld bijbaantjes. Die zijn voor veel studenten juist noodzakelijk om hun studie te betalen.
Voorzitter Pijke Dorrestein van Studentenunie Vidius zegt dat studenten niet zijn gehoord over de plannen en dat ze 'rauw op het dak zijn gevallen'.

AMBITIES

De Hogeschool Utrecht (HU) wil vijftig ton minder CO2 uitstoten en studenten motiveren om vanuit huis lessen te volgen. Dat zijn de twee belangrijkste ambities van de onderwijsinstelling voor het jaar 2017.
Studenten hoeven niet altijd op school te zijn om toch lessen te kunnen volgen, benadrukt de HU. Uiteindelijk wil de school een derde minder vloeroppervlak gebruiken door "Het Nieuwe Leren" in te voeren.
Dat moet onder meer gebeuren om de druk op het openbaar vervoer te verminderen. Het is momenteel proppen in de bussen naar de Uithof. Maar met lessen online aanbieden en andere lestijden, bijvoorbeeld op zaterdag en 's avonds, moet de druk een stuk minder worden. De HU maakte de plannen in samenwerking met de provincie.

GEDEPUTEERDE

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof is blij met de plannen. "Als iedereen er zo snel mee aan de slag gaat kunnen we echt voor een verlichting van de bussen zorgen zodat het Utrecht Science Park weer beter bereikbaar wordt voor iedereen."

MINISTER

Ook minister Bussemaker van Onderwijs is blij met de HU-ambities. "Hogeschool Utrecht en de Provincie Utrecht laten met dit convenant zien dat het kan. Door samen te kijken hoe je efficiënter met gebouwen en het openbaar vervoer om kunt gaan, kun je vele miljoenen besparen."

Voorzitter Pijke Dorrestein van Studentenunie Vidius over de plannen van de HU

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.