RvS: A1 en A27 mogen worden verbreed

PROVINCIE UTRECHT - De aanleg van extra rijstroken op de A1 en A27 bij knooppunt Eemnes kan beginnen. De Raad van State heeft de laatste 22 bezwaren van tafel geveegd en dat betekent dat beide wegen verbreed mogen worden.
De A1 krijgt een extra rijstrook voor automobilisten die naar de A27 willen richting Utrecht. En die A27 krijgt op zijn beurt op drie plekken een extra strook, zodat het aantal files op de snelweg af zal nemen. Ook wordt gewerkt aan bestaande en nieuwe geluidsschermen, viaducten en onderdoorgangen. Verder worden er als compensatie maatregelen genomen voor nieuwe natuur.
Er was veel te doen geweest om dit zogeheten tracébesluit, vooral in de dorpen in de omgeving. Daar wordt gevreesd voor meer geluidsoverlast. Sommige bezwaarmakers eisten daarom betere of doorzichtige geluidsschermen, maar er waren ook partijen die juist géén scherm willen.
De fietscrossclub in Baarn wilde zichtbaar zijn vanaf de snelweg en een inwoonster van Groenekan wilde geen geluidsschermen omdat die het geluid weerkaatsen. Maar de Raad van State zegt dat er niets mis is met de huidige plannen en verwees de bezwaren dus naar de prullenbak.
De ANWB laat aan RTV Utrecht weten blij te zijn dat het werk voor de verbreding kan beginnen. Op dit moment loopt nog een aanbesteding. Rijkswaterstaat verwacht dat de werkzaamheden in 2017 van start gaan en twee jaar later klaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.