Gemeente doet aangifte vanwege Nieuwegeinse wietbrug

Het is onbekend hoe lang de plantage precies in het pand heeft gezeten.
Het is onbekend hoe lang de plantage precies in het pand heeft gezeten. © RTV Utrecht
NIEUWEGEIN - De gemeente Nieuwegein gaat aangifte doen na de vondst van een professionele wietplantage in de technische ruimte van een brug. Dat heeft burgemeester Backhuijs tegen RTV Utrecht gezegd. De Plettenburgsebrug is eigendom van de gemeente.
De kwekerij met ongeveer 450 hennepplanten werd donderdagochtend ontdekt door de politie. Die was gealarmeerd door medewerkers van de gemeente, vertelt Backhuijs. "Zij konden de ruimte niet in komen, omdat er andere sloten op de deur waren gezet."

VONDST

Het is onbekend hoe lang de plantage precies in het pand heeft gezeten. "Na november was er niemand meer in het pand geweest. Omdat de brug vanwege de komst van een groot schip vrijdag omhoog moet, moesten medewerkers nu in de technische ruimte zijn en dat leidde dus tot de vondst van de plantage".
De politie heeft nog niemand opgepakt. Backhuijs heeft aangekondigd aangifte te gaan doen tegen de onbekende persoon of personen achter de plantage. "We gaan aangifte doen van vernieling van de sloten en ook van illegaal stroom aftappen."

VERANTWOORDELIJK

Er is volgens de burgemeester geen aanwijzing dat er iemand van de gemeente verantwoordelijk is voor de wietkwekerij in de brug.

Verslaggever Maarten Dallinga in gesprek met burgemeester Backhuijs

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.