Grote brand legt gebouw Amersfoort in de as

AMERSFOORT - In Amersfoort is dinsdagavond een zeer grote brand uitgebroken aan de Keerkring. Door de brand werd een oud schoolgebouw in de as gelegd. Brandweerlieden konden lange tijd niet naar binnen wegens instortingsgevaar. Het sein brand meester werd in de loop van woensdagochtend gegeven.
De brand in de wijk De Koppel brak dinsdagavond rond 22.00 uur uit en ging gepaard met dikke rookwolken. Omwonenden werden via NL-Alert gewaarschuwd om ramen, deuren en ventilatie dicht te houden. Een groot deel van de wijk werd afgezet.
Rond 7.45 uur woensdagochtend werd het sein brand meester gegeven. Het pand kan als verloren worden beschouwd en een deel staat op instorten. Metingen geven aan dat er geen asbest is vrijgekomen.
Direct na het blussen is begonnen met het schoonmaken van de omringende straten. Direct omwonenden kunnen nog wel enige tijd last houden van de rook. In dat geval kunnen ze de ramen en deuren beter dicht houden, meldt de brandweer.
De gemeente zegt dat omwonenden roetdeeltjes zelf uit hun tuin of van hun auto kunnen verwijderen, waarbij wel wordt geadviseerd om na afloop de handen te wassen. Uit de kraan kan bruin water komen, doordat de brandweer veel leidingwater heeft gebruikt voor het blussen.

BOLSIUS

Burgemeester Bolsius is dinsdagavond bewust weggebleven bij de brand, om de hulpdiensten niet in de weg te lopen, vertelde hij woensdagochtend aan RTV Utrecht. "Ik heb geen opleiding om te kunnen blussen, dus op dat moment kan ik ook echt niks doen. Ik ben wel continu op de hoogte gehouden."
Bolsius prijst de professionele werkwijze van de hulpdiensten, in het bijzonder bij het via NL-Alert informeren van omwonenden.
Amersfoort houdt inwoners op de hoogte via haar website.

Pand staat op instorten, dus brandweer kan er nog niet in

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.