VIDEO: Daklozen ongedeerd uit afgebrande school Amersfoort

De zwervers worden uit het pand gehaald.
De zwervers worden uit het pand gehaald. © RTV Utrecht
AMERSFOORT - De politie in Amersfoort heeft twee daklozen uit het afgebrande pand aan de Keerkring gehaald. Ze hadden in het gedeelte geslapen dat niet is ingestort, maar waar wel brand is geweest. De veiligheidsdiensten kunnen nog niet volledig uitsluiten dat er andere mensen in het pand aanwezig waren.
Verslaggever Rik Dogger heeft een van de zwervers kort gesproken en die vertelde dat ze afgelopen nacht in het pand hebben geslapen. Hun gezichten waren zwart van het roet, maar ze zeggen dat ze niks van de brand hebben meegekregen. "We werden vanochtend wakker en het hele pand was weg", zo luidt de uitleg van een van de mannen.
De daklozen zijn nagekeken door ambulancepersoneel en zijn ongedeerd. Ze worden door de politie als getuige gehoord en niet als verdachte, omdat er geen aanwijzing is dat ze betrokken zijn bij het uitbreken van de brand. Wel hebben ze zich schuldig gemaakt aan het onbevoegd aanwezig zijn in het pand.

GERUCHTEN

Er gingen al geruchten dat in het pand zwervers zouden slapen, maar de brandweer kon het gebouw lange tijd niet in vanwege de hitte en instortingsgevaar. Dat gevaar is er voor een gedeelte van de school nog steeds.
"Nadat de brand onder controle was zijn we een deel van het gebouw binnen gegaan voor inspectie," zegt Nick van Schaik van de Veiligheidsregio Utrecht. "Daar troffen wij twee personen aan die ongedeerd bleken maar wel roetvlekken op het gezicht hadden. Of er nog meer personen in het pand aanwezig waren, is nog niet met zekerheid te zeggen. Door mogelijk instortingsgevaar kan er nog niet overal gezocht worden".
In de verlaten school brak dinsdagavond brand uit. De brandweer had de hele nacht nodig om het vuur onder controle te krijgen. Het pand kan als verloren worden beschouwd.

Verslaggever Rik Dogger: Zwervers hebben de hele nacht in het pand gezeten
De zwervers worden uit het pand gehaald.
Zwervers overleven nacht in brandend slooppand

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.