Plan voor vergroten wandelgebied binnenstad Utrecht

UTRECHT - Het wandelgebied in het centrum van Utrecht zou een stuk groter moeten worden. Auto's en toeleveranciers, maar ook fietsen, zouden moeten wijken voor voetgangers. Op die manier wil het college van B en W de groei van het aantal bezoekers aan de stad opvangen. Voorlopig is het een plan. Eerst volgt een onderzoek en een stadsgesprek.
Het aantal bezoekers zal de komende tien jaar groeien van 25 miljoen naar 40 miljoen. In een convenant dat de gemeente Utrecht heeft gesloten met Stichting Centrummanagement Utrecht staat dat er maatregelen moeten worden genomen om de binnenstad aantrekkelijk te houden.
Niet alleen zou het winkelwandelgebied moeten worden vergroot. Ook moeten straten in het centrum worden aangepast en moeten looproutes duidelijker worden. Onder meer de wegen langs de Oudegracht, vanaf het Postkantoor naar de Vismarkt en het Wed, zouden fietsvrij kunnen worden.
Verder wordt gekeken naar de laad- en lostijden voor winkels en horeca vlakbij het winkelgebied en moeten werkzaamheden in het gebied beter op elkaar worden afgestemd. Om toeristen te trekken moeten er meer en betere uitstapplekken voor touringcars worden aangelegd.
Dit jaar nog komt er een stadsgesprek om te kijken of de plannen haalbaar zijn. In 2020 zouden de plannen moeten zijn uitgevoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.