Grote politieactie tegen plofkraakbende in regio Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - De politie heeft woensdagavond huiszoekingen gedaan bij verdachten van plofkraken. Er waren twee invallen in Utrecht en op een adres in Maarssen.
Volgens de NOS begon de actie woensdag aan het einde van de middag. Het gaat in alle drie de gevallen om woonadressen en panden van drie verdachten die woensdagochtend een plofkraak pleegden in het Duitse Meppen.
Na die overval kwam een dader uit Maarssen om het leven bij een ongeluk. De Utrechtse bestuurder van de vluchtauto raakte zwaargewond, een derde inzittende zit vast. Het zijn alle drie bekenden van de politie.

GRENSGEBIED

Nederlandse criminelen die in het grensgebied met Duitsland tientallen plofkraken hebben gepleegd, staan bekend als de Audi-bende. Ze gebruiken vaak auto's van dat merk. De Duitse politie vroeg de Nederlandse collega's om woensdag in actie te komen.
Het gaat om een groep van 160 tot 200 jongeren. "De meesten zijn van Noord-Afrikaanse afkomst. Ze zijn bijna allemaal tussen de 20 en 30 jaar en komen uit de Randstad, ze wonen vooral in Utrecht en Amsterdam."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.