Woningbouw op Park Voorn in stijl van 1900

UTRECHT - Op Park Voorn in Leidsche Rijn moeten 40 woningen komen die qua stijl aansluiten op het Rijksmonument dat daar staat. Projectontwikkelaar Huys te Voorn Vastgoed b.v. wil daarvoor het kantoorpand op die plek slopen en heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente.
Het gebouw van de Inspectie van het Onderwijs op Park Voorn 4 komt leeg te staan en de projectontwikkelaar wil leegstand voorkomen. Daarom heeft hij bij de gemeente aangeklopt om huizen te bouwen op de kantoorlocatie bij de Burgemeester Verderlaan.
"We willen geen hoogbouw, maar woningen met maximaal drie verdiepingen", zegt projectontwikkelaar Carlo Andreoli. "Het Rijksmonument daar is van de 19e eeuw en in die stijl moeten onze huizen ook worden gemaakt. Er komt veel groen en het moet een mooi verloop worden met de stijlvolle huizen op de Burgemeester Verderlaan."
De gemeente is positief over het idee. "Woningbouw geeft de mogelijkheid een goede verbinding te maken tussen de woonwijk Langerak en het nog te ontwikkelen Rijnvliet", schrijft de stad. "De locatie is gelegen aan fietsroutes."
Voor de woningbouw is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Ook geeft de gemeente omwonenden de kans om te reageren voordat een overeenkomst met de projectontwikkelaar wordt afgesloten. Andreoli hoopt dat de woningen er in 2019 staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.