"Audi's populair bij plofkrakers vanwege vierwielaandrijving"

UTRECHT - Snelle Audi's zijn populair bij ram- en plofkrakers omdat ze zijn voorzien van een vierwielaandrijving. Volgens Frank Jacobs, autojournalist bij Autoweek, hebben veel andere snelle auto's die optie niet en daardoor zijn ze erg in trek.
Afgelopen woensdag pleegden drie leden van de Audi-bende nog een plofkraak in het Duitse Meppen. Zij gebruikten een Audi A4 die half februari was gestolen. Tijdens de vlucht crashte de auto en kwam een inzittende uit Maarssen om.
Een Utrechter raakte zwaargewond. Vrijdag hield de politie een 20-jarige Utrechter aan die in een Audi met hoge snelheid op weg was naar Duitsland.
Volgens Jacobs gaat het vooral om de RS-lijn van Audi. "Ze zijn zo ontzettend snel en ze kunnen makkelijk wedijveren met een Porsche. Ze zijn alleen een stuk praktischer, je hebt meer ruimte in de auto. En je springt er makkelijker in en uit", aldus de autojournalist.
Om de Audi-bende een zware slag toe te brengen, zijn er woensdagavond diverse huiszoekingen gedaan in Utrecht en Maarssen. Volgens de politie bestaat de bende uit zo'n 200 criminelen uit vooral Utrecht en Amsterdam.

Redacteur Autoweek over de bende.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.