Raad: Park en woningen op Smakkelaarsveld

UTRECHT - Het Utrechtse Smakkelaarsveld krijgt een groot woongebouw en er wordt een park aangelegd. Dat heeft de Utrechtse gemeenteraad donderdagavond besloten. Nu is het gebied één grote fietsenstalling, maar die verdwijnt als een nieuwe overdekte fietsenstalling vlak naast het station klaar is.
Op het Smakkelaarsveld zou eerst de Bieb++ komen, een groot gebouw met woningen, met een filmhuis en de centrale bibliotheek. Dat plan werd op het laatste moment afgeschoten door de kleinst mogelijke meerderheid in de raad.
De partijen in de raad hadden veel wensen voor het gebied, waarvoor de gemeente al drie scenario's klaar had liggen. Zo moet met de opbrengst van de verkoop van de nieuwe woningen in het nieuwe Smakkelaarsveldgebouw het park worden betaald. Het park moet deels op het dak van het gebouw komen en het pand mag niet te hoog worden.
Er mag maar een minimaal aantal parkeerplekken worden aangelegd. Verder wil de raad dat de Leidse Rijn weer wordt uitgegraven en wordt aangesloten op de Catharijnesingel.
Wethouder Everhardt gaat nu op zoek naar marktpartijen die bereid zijn een gebouw neer te zetten dat past in de wensen van de raad. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Als de zogenoemde marktconsultatie klaar is zal de wethouder aan de raad laten weten wat er mogelijk is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.