College De Ronde Venen gevallen

DE RONDE VENEN - Het college van burgemeester en wethouders in De Ronde Venen is gesneuveld. De fracties van CDA, RVB en VVD dienden donderdagavond een motie van wantrouwen in en de vier wethouders besloten daarom om op te stappen.
De bestuurlijke crisis heeft te maken met Duo+. De afgelopen jaren is er in De Ronde Venen gesproken over een bestuurlijke samenwerking met Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel. Maar een definitief besluit werd uiteindelijk niet genomen omdat de raad en het college het niet eens konden worden.

EVALUATIE

Omdat het hele proces de communicatie tussen de raad en het college niet ten goede is gekomen, is er een rapport gemaakt door de rekenkamercommissie. Dat rapport is donderdagavond besproken en toen barstte de bom.
Volgens de VVD is het een uitermate schokkend rapport dat diep doordrongen is van wantrouwen tussen de gemeenteraad en het college. Maar volgens fractievoorzitter Lugtmeijer werd er ook met veel verbazing gereageerd op bepaalde citaten in het rapport van raadsleden en het college.
Dinsdag wordt de breuk besproken in het college. Op dit moment is niet duidelijk wie van de wethouders direct opstapt. Of wie er aanblijft tot er een nieuwe college gevormd is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.