OM: geen straf verdachte ongeluk Renswoude

RENSWOUDE - Een man uit Leusden die verdacht wordt van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Renswoude, kan niet gestraft worden. De officier van justitie heeft donderdag tegen de rechter gezegd dat niet te bewijzen valt dat de man achter het stuur zat.
In de nazomer van 2013 reed de auto met de verdachte op de Arnhemseweg tegen een boom. Daardoor overleed een inzittende.
De 34-jarige Leusdenaar heeft altijd beweerd niet te hebben gereden, maar zegt dat een derde persoon in de auto achter het stuur zat. Die inzittende zegt zich niets te kunnen herinneren. De mannen hadden alcohol gedronken.

FRUSTREREND

Voor justitie is het onbevredigend dat de zaak zo verloopt. "Het is heel naar en frustrerend, vooral voor de nabestaanden en familieleden in deze zaak, die met veel vragen zitten", zegt persofficier Marie-Louise van Maarseveen.
"De enige die echt kunnen zeggen wat er is gebeurd, zijn de inzittenden uit die auto geweest", aldus de persofficier. Maar die zijn daar niet duidelijk over.
Het Openbaar Ministerie heeft nog geprobeerd met vezelonderzoek te achterhalen wie in de bestuurdersstoel zat, maar dat heeft niets opgeleverd.
De rechter doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.