"Verruiming zondagopenstelling in De Bilt"

DE BILT - De PvdA in De Bilt wil een verruiming van de zondagopenstelling. Nu mogen winkels in de gemeente elk jaar maximaal vier zondagen open.
De partij vindt dat winkels zelf moeten kunnen kiezen of ze opengaan op zondag, want dat is goed voor hun concurrentiepositie. In omliggende gemeenten zoals Utrecht en Zeist mogen winkeliers zelf bepalen of ze open zijn op zondag.
De VVD verwacht dat de koopzondag er wel gaat komen. "Er zijn nu winkeliers die graag open zouden willen maar niet open mogen. Wat dat betreft is De Bilt een woestijn te midden van oases omdat alles om ons heen open is", zegt Christiaan van Nispen tot Sevenaer.
Ook ondernemersvereniging Hessenweg/Looydijk is voorstander van de koopzondag. "Als je je realiseert dat winkels in de plaatsen rond De Bilt wel allemaal op zondag opengaan, heb je kans dat de consument naar een andere plaats toe gaat", aldus Peter van Eijken.
De koopzondag is in de provincie Utrecht in 15 gemeenten ingevoerd, 11 gemeenten hebben geen zondag. Op 21 april wordt de zondagsopening besproken in de gemeenteraad van De Bilt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.