Politie sluit onderzoek grote brand Amersfoort, oorzaak blijft raadsel

AMERSFOORT - Het zal vermoedelijk altijd gissen blijven naar de oorzaak van de grote brand in een voormalige school aan de Keerkring in Amersfoort. De politie laat aan RTV Utrecht weten dat het onderzoek naar de oorzaak van de brand gestopt is.
Begin maart sloegen de vlammen uit het dak van een slooppand in de wijk De Koppel. Er werden diverse NL-Alerts verstuurd en brandweerkorpsen uit de hele regio hielpen met het blussen van de brand.
De politie heeft de afgelopen weken forensisch en tactisch onderzoek gedaan in en rondom het pand. "We hebben onder andere met honden gezocht naar bijvoorbeeld brandversnellende middelen", laat een woordvoerder weten. "Wij hebben geen aanwijzingen voor brandstichting gevonden". Ook voor een technische oorzaak zijn geen aantoonbare bewijzen gevonden.

ZWERVERS

Een dag na de grote brand filmde RTV Utrecht hoe twee
uit het pand werden gehaald door de politie. De zwervers verklaarden de hele nacht in het pand te hebben geslapen en niets van de vlammenzee gemerkt te hebben.
De politie sluit het onderzoek naar de brand. "De eigenaar van het pand kan eventueel met de verzekering zelf nog wel onderzoek doen", aldus de politiewoordvoerder. "Maar mochten er ooit nieuwe aanwijzingen komen die wijzen op een mogelijke strafrechtelijk feit, dan kan het onderzoek naar de oorzaak van de brand worden heropend."

GEWOND

Bij de brand raakte niemand gewond. Het voormalige schoolgebouw stond al enkele jaren leeg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.