"Nieuwe dienstauto provinciebestuur hoeft niet zo groot"

PROVINCIE UTRECHT - De SP heeft kritiek op de aanschaf van drie duurzame dienstauto's voor onder meer provinciebestuurders. De wagens zijn te duur, vinden de socialisten in de Staten.
Aan de Volvo's XC90 hangt een prijskaartje van zo'n 70.000 euro per auto. Het college van Gedeputeerde Staten zegt dat de auto's het belastinggeld waard zijn door hun gunstige milieulabel en door hun uitstraling.
Vanavond wordt in de Provinciale Staten nog eens over de dienstwagens gesproken. Gedeputeerde Jacqueline Verbeek heeft al laten weten dat ze de koop niet terugdraait. "Over smaak valt niet te twisten zeg ik altijd. Maar een van de voorwaarden die we hebben gesteld is dat de auto echt een verlengde dienstplek is. Er wordt in gewerkt en dat maakt dat je een comfortabele auto nodig hebt, ook voor de chauffeur."
Volgens SP-Statenlid Ad Meijer zijn de te verwachten ritten daarvoor echter veel te kort. "Wij vinden dat een gedeputeerde ook in een goede middenklasser kan rijden en dat hoeft geen representatieve auto te zijn die een grote uitstraling heeft. Een gedeputeerde heeft geen functie waarbij je continu over rode lopers moet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.