Rhenen en Ouwehands weerleggen bezwaren pandaverblijf

RHENEN - Rhenen en Ouwehands Dierenpark weerleggen alle bezwaren die een inwoner van de gemeente heeft tegen de bouw van Pandasia. Het verblijf voor panda's in Ouwehands Dierenpark is volgens hem in strijd met de omgevingsvergunning.
De Rhenenaar, die op 550 meter van het nieuwe verblijf woont, heeft zes argumenten tegen het pandaverblijf. Zo zou de horeca te groot zijn ten opzicht van het verblijf en zijn de verkeersproblemen onhoudbaar.
Volgens de gemeente en het dierenpark snijden de bezwaren geen hout. Eerder kwam het dierenpark al met een mogelijke oplossing voor de verkeersproblemen. Daarnaast is het de vraag welk direct belang de bewoner heeft. De commissie gaat de zaak nu bekijken en brengt binnenkort een advies uit.
De bezwaarmaker en zijn advocaat waren niet aanwezig bij de zitting van de commissie bezwaarschriften dinsdagavond. Eerder wilden ze niet reageren tegen RTV Utrecht.
De twee pandaverzorgers keren na een pandastage deze week terug uit China. Ze hebben een maand lang geleerd om te gaan met Wu Wen en Xing Ya.
In Rhenen wordt ondertussen het verblijf klaargemaakt. Dit najaar worden de twee gevlekte beren verwacht in Pandasia.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.