Leerlingen Revius Doorn in actie na uit de hand gelopen stunt

DOORN - Leerlingen van het Revius College in Doorn gaan vrijdag het sportveld schoonmaken. Dat ligt bezaaid met glas van kapotte drankflessen na een uit de hand gelopen eindexamenstunt afgelopen weekend. De leerlingen komen in actie na een moreel appel van de schooldirectie.
"Vrijdag hadden we een hele leuke stunt", zegt rector Ilse van Eekelen, "maar dat was schijnbaar niet genoeg voor een groepje leerlingen dat zondagavond nog is teruggekomen." Een aantal leerlingen klom over het hek van het sportveld en heeft daar gekampeerd. Omdat daar nu glas ligt, kan er niet worden gesport.
Van Eekelen weet niet precies wie wat heeft gedaan. Daarom heeft ze beroep gedaan op alle eindexamenleerlingen. In een brief werd opgeroepen om verantwoordelijkheid te nemen. "En dat nemen de leerlingen gelukkig ook", zegt Van Eekelen. Volgens haar waren enkele leerlingen al aan het opruimen toen de illegale actie maandagochtend werd ontdekt.
Er is ook brand gesticht op het terrein waar de nieuwe school wordt gebouwd. "Het gaat om een stoel", zegt Van Eekelen die het erg kwalijk vindt dat leerlingen op het bouwterrein zijn geweest. Omdat niet duidelijk is wie de daders zijn, wordt geen aangifte gedaan.
Volgens de rector vallen de schoonmaakkosten mee en is de schade beperkt gebleven. Ze hoopt dat de leerlingen zich na de opruimactie van vrijdag gaan concentreren op hun examens.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.