Lange files door start werkzaamheden 't Goylaan

UTRECHT - In en rond de Utrechtse wijken Lunetten en Hoograven hebben automobilisten donderdagmiddag urenlang vastgestaan door werkzaamheden op 't Goylaan. De gemeente laat de vierbaansweg ombouwen tot een zogeheten stadsboulevard en dat gaat gepaard met veel overlast.
Op Twitter klagen veel bewoners dat er geen doorkomen aan was in het zuidoosten van de stad, ondanks de vele verkeersregelaars. RTV Utrecht kreeg telefoontjes van mensen die twee uur in de file hadden gestaan. Ook waren er bewoners die de brandweer hadden gebeld met de vraag of de hulpdiensten wel tijdig aanwezig konden zijn in geval van nood.
De opstoppingen begonnen rond 15.00 uur. Na 18.00 uur reed het verkeer weer enigszins door, zo was te zien op de pagina met webcams van de Verkeersinformatiedienst.
Mensen die voor het openbaar vervoer hadden gekozen waren overigens niet beter af: ook bussen stonden in de file. De gemeente had eerder dit jaar gewaarschuwd voor de opstoppingen tijdens de werkzaamheden.

STADSBOULEVARD

Utrecht wil 't Goylaan
tot een zogeheten stadsboulevard. De vierbaansweg moet tweebaans worden met een brede groenstrook in het midden. De gedachte is dat de buurt leefbaarder wordt en het verkeer beter doorstroomt met een andere inrichting, lagere maximumsnelheid en andere afstelling van verkeerslichten.
Het verkeer in Lunetten stond overigens vast op hetzelfde moment dat de gemeenteraad de verkeersplannen in de stad besprak. Een meerderheid is voorstander van meer stadsboulevards.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.