Utrecht minst populair onder Nederlandse toeristen

PROVINCIE UTRECHT - Nederlanders die in eigen land vakantie vieren, doen dat het minst vaak in de provincies Utrecht, Groningen en Flevoland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Gelderland is volgens de cijfers van het CBS de meest populaire provincie onder binnenlandse vakantiegangers. Van de ruim 66 miljoen nachten werden er vorig jaar 10 miljoen in Gelderland doorgebracht. Toeristen kozen vooral voor de Veluwe en de Achterhoek.

MEIVAKANTIE

In de meivakantie zijn vooral de camping en het vakantiehuisje populair. Bungalowparken waren met 3 miljoen overnachtingen iets populairder dan campings met 2,5 miljoen nachten. 1,9 miljoen mensen kozen voor een hotel.
Over heel 2015 blijken Nederlanders vaker voor een hotel te hebben gekozen. 30 procent van de overnachtingen werd in een hotel doorgebracht tegenover een kwart op de camping. Tien jaar geleden was dat nog andersom. In 2005 koos een derde van de vakantiegangers in eigen land voor de camping en een kwart voor een hotel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.