Gemengde gevoelens bij chauffeurs na faillissement Klomp

EDE - Chauffeurs van taxibedrijf Klomp Groepsvervoer houden gemengde gevoelens over aan het faillissement van hun werkgever. Dat zegt FNV Taxi tegen RTV Utrecht.
Het goede nieuws is dat ze via het UWV nu hun salaris krijgen. "Ze zijn opgelucht dat de ellende voorbij is", zegt Minke Jansma van de FNV. "Maar het is natuurlijk ook altijd een schok als het bedrijf waarvoor ze werken failliet is."
Vorige week was de financiële nood zo hoog dat chauffeurs van Klomp uit eigen zak brandstof moesten voorschieten. "Zij konden dat natuurlijk niet betalen, veel mensen stonden al zwaar in het rood."

VERVOER

Volgens Jansma hoeven kinderen en hun ouders niet te vrezen dat het vervoer stopt. "De komende paar dagen kan in ieder geval doorgereden worden. Of er nu een overname of een doorstart komt, er zal altijd wel een vervoerder deze kinderen op zich nemen."

OVERNAME

Er worden momenteel gesprekken gevoerd met een curator over een eventuele (gedeeltelijke) overname of doorstart. In de provincie Utrecht werkten zo'n negentig chauffeurs voor Klomp. Het bedrijf kwam in de problemen doordat het een aantal grote klanten verloor.

Minke Jansma (FNV) over de reacties op het faillissement

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.