Collectieve sluitingstijd: bedrijven Amsterdamsestraatweg naar rechter

UTRECHT - Zes bedrijven aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht stappen naar de rechter om te voorkomen dat ze vanaf 1 juni elke dag eerder de deuren moeten sluiten. Burgemeester Van Zanen wil dat de bedrijven eerder dicht gaan omdat die volgens de gemeente overlast veroorzaken.
De zaak die nu dient, wordt aangespannen door vijf horecabedrijven en een gokhal. De horecabedrijven zouden volgens de nieuwe collectieve sluitingstijd doordeweeks om 01.00 uur dicht moeten en in het weekend om 02.00 uur. De gokhal zou zelfs al elke dag om 22.00 uur de deuren moeten sluiten.
Volgens jurist Cees van Oosten, die de bedrijven vertegenwoordigt, is het besluit van de gemeente onvoldoende onderbouwd. Zo zou niet voldoende zijn aangetoond dat de bedrijven overlast veroorzaken.
De collectieve sluitingstijd geldt alleen voor een stuk van enkele honderden meters van de Amsterdamsestraatweg, tussen het spoorviaduct en de Acaciastraat. Volgens Van Oosten betekent dat dat als de zes bedrijven al overlast veroorzaken, het probleem zich dankzij de collectieve sluitingstijd alleen maar 200 meter verplaatst naar bedrijven die wél lang open mogen blijven.
Van Oosten tekende eerder al bezwaar aan tegen het plan van de gemeente. De zaak die woensdag voor de rechter dient, is een verzoek tot tijdelijk uitstel van de invoering van de collectieve sluitingstijden tot dat bezwaar is behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.