Wethouder Utrecht: "Investeren in vluchteling geen weggegooid geld"

UTRECHT - De Utrechtse wethouder Diepeveen vindt het geen weggegooid geld als asielzoekers die uiteindelijk moeten vertrekken tóch direct integreren. Dat zei hij gisteren in de maandelijkse talkshow 'Talk of The Town'.
Vorige week kondigde Utrecht aan dat vluchtelingen bij aankomst in de stad direct taallessen krijgen en begeleiding bij werk of stage. Minister Asscher zegt dat hij dat niet voor alle vluchtelingen een goed idee vindt, maar Diepeveen vindt van wel.
In de live talkshow van RTV Utrecht zei hij zondag: "De mensen die terug moeten keren nemen iets mee; namelijk een goede opleiding. Ze nemen hun goede herinneringen aan Nederland mee terug. Wie weet tot wat voor dingen dat kan leiden."
Diepeveen liet weten dat er geen moment te verliezen valt als het gaat om integratie. "We hebben geen minuut te verliezen en dat geldt ook voor mensen in een noodopvang"
Deze zomer opent in de wijk Overvecht een AZC voor maximaal 400 asielzoekers. Het Utrechtse plan voorziet niet alleen in activiteiten voor asielzoekers, ook wijkbewoners mogen er aan meedoen.

Interview wethouder Diepeveen in Talk of the Town

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.