Negen tips over onthoofdingszaak

UTRECHT/AMSTERDAM - Bij de politie zijn na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag negen tips binnengekomen over de onthoofdingszaak in Amsterdam. Het is nog niet bekend of er bruikbare informatie bijzit, zegt een woordvoerster van de politie.
In het tv-programma werden nieuwe beelden getoond. Zo was te zien hoe een Volkswagenbusje, dat was gestolen in Utrecht, met daarin het onthoofde lichaam van Nabil Amzieb explodeert en in brand vliegt. Dat gebeurde in de nacht van 7 op 8 maart aan de Mijehof in Amsterdam Zuidoost. Een dag later werd het hoofd van Amzieb gevonden op de stoep bij een waterpijpcafé aan de Amstelveenseweg.
Eerder waren al andere beelden getoond, onder meer van de man die het hoofd in een vuilniszak bij het waterpijpcafé neerlegt. Er kwamen tientallen tips binnen, maar de zaak werd niet opgelost. Daarom loofde de politie eerder deze week een beloning van 20.000 euro uit.
Volgens de politie was Nabil Amzieb een relatief kleine speler in het Amsterdamse criminele milieu, maar zou hij mogelijk betrokken zijn geraakt bij het onderwereldconflict dat al veel levens heeft gekost.
Een tweede auto die gekoppeld wordt aan de Amsterdamse onthoofdingszaak was ook afkomstig uit Utrecht. Die gestolen auto brandde uit in Amsterdam-Zuidoost.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.