Amersfoort herdenkt bliksemslachtoffers Eva en Belle

De plek des onheils een jaar na dato, nog altijd liggen er bloemen.
De plek des onheils een jaar na dato, nog altijd liggen er bloemen. © RTV Utrecht
AMERSFOORT - In het Amersfoortse Park Randenbroek worden vandaag Eva Buitenhuis (21) en Belle Topper (20) herdacht. Zij overleden precies een jaar geleden toen ze in het park werden getroffen door de bliksem.
Nabestaanden van de vrouwen komen bijeen op de plek waar een jaar geleden het drama gebeurde. De familie heeft 150 mensen uitgenodigd voor de bijeenkomst die om 15.00 uur begint.
"Het wordt geen treurige bijeenkomst", vertelt RTV Utrecht-verslaggever Rik Dogger. "Er wordt misschien zelfs gedanst." Vrienden van Eva en Belle gaan liedjes en gedichten voordragen.
De vrouwen waren vorig jaar in het park toen het plotseling slecht weer werd. Ze besloten te schuilen bij een grote boom en precies die boom werd geraakt door een bliksemschicht.

HERDENKPLEK

"Je merkte vorig jaar al meteen na het drama dat heel Amersfoort meeleefde", vertelt Dogger. "Al vrij snel kwam het idee om een gedenkplek te regelen. In eerste instantie zou er een bankje komen in het park, maar dat ging uiteindelijk niet door."
De families van Eva en Belle zijn nu in gesprek met de gemeente Amersfoort over een speciaal plein in De Nieuwe Stad, vlakbij het Eemplein.

Verslaggever Rik Dogger over de herdenking

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.