Bouw KNVB Campus op de helft: schrootjesplafond eindelijk weg

ZEIST - De bouw van de KNVB Campus is halverwege. Alles wat met voetbal te maken heeft, moet in Zeist samen komen. KNVB-voorzitter Michael van Praag zegt tegen RTV Utrecht dat dit weer het voetbalhart van Nederland gaat worden.
"Ik ben altijd zo iemand die de ramen erin moet zien", lacht Van Praag. Hij kijkt enthousiast in het trainingscentrum van de campus. "Ik ben heel blij dat dit ertoe gaat leiden dat al onze elftallen weer in Zeist gaan voetballen. Ook het Nederlands elftal."

SCHROOTJESPLAFOND

De bouw kost 13,7 miljoen euro en dat is niet teveel, zegt de KNVB-voorzitter. Volgens Van Praag is zijn organisatie nu 750.000 euro per jaar kwijt aan het verblijf van de elftallen elders. "Dat kost veel meer geld. Je moet hotels en trainingsfaciliteiten huren."
Het sportcentrum, dat 50 jaar geleden de deuren opende in Zeist, was in slechte staat. "In het trainershotel dat we hier hadden, was een schrootjesplafond. In de jaren '70, toen mijn vader voorzitter van Ajax was, heeft hij nog zitten vergaderen onder dat plafond. En dat hing er nog steeds."

ZEISTER BOS

Van Praag is blij dat van die "depressieve sfeer" afscheid genomen kan worden. De nieuwe campus zit vol met grote glazen ramen die uitkijken op het Zeister bos: "Ik kan daar van genieten. Bijvoorbeeld tijdens de wandeling van het spelershotel naar mijn auto. Dan liep je door de bossen en dat heeft geen enkele andere bond in Europa, hoor! Dat is geweldig!"
Sinds februari wordt er gebouwd aan de campus. In september moet het gebouw klaar zijn. De campus wordt een plek waar voetballers trainen, scheidsrechters worden opgeleid en veel onderzoek wordt gedaan naar de voetbalsport. Zo hoopt de voetbalbond dat het KNVB Sportcentrum in Zeist weer de middenstip van Nederland wordt.

Beelden van de campus-in-aanbouw

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.