Opnieuw fel verzet tegen theehuis Lage Vuursche

LAGE VUURSCHE - Inwoners van Lage Vuursche hebben zich woensdagavond in het gemeentehuis van Baarn gemengd in de discussie rond een nieuw theehuis op Landgoed Pijnenburg.
Veel buurtbewoners zijn tegen de komst van het theehuis. Ze vinden het zonde van de natuur en vrezen nog meer verkeersoverlast. Eerder liepen de emoties zo hoog op dat zelfs raadsleden bedreigd werden.

INSPRAAK

Tijdens de avond waren negen insprekers aangemeld. De meesten van hen zijn tegen het plan. "Voor welk hoger doel moet dit geofferd worden?" sprak een van de insprekers tijdens de avond.
"Alle bewoners van Lage Vuursche hopen dat uw raad op 25 mei het besluit neemt om niet in te stemmen met de locatie Overbosch voor een theehuis", zei een ander.
Ook de landgoedeigenaar kwam aan het woord. "Het gaat erom dat dit landgoed een toekomst heeft. Het is nu de tijd om keuzes te maken en te beslissen. Dit bestemmingsplan is goed voor ons allen."

STEMMING

De Baarnse raad stemde in 2013 in met het plan van de landgoedeigenaar en de provincie Utrecht, maar passeerde daarbij de contactcommissie Lage Vuursche die het dorp vertegenwoordigt. Raadsleden zijn daarom verdeeld over de vraag of ze daar nu nog op terug kunnen komen.
Volgende week debatteren ze over de kwestie, de week erna valt het besluit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.