"Nachtmerrie na brand De Hoef wordt steeds erger"

AMERSFOORT - De eigenaar van het Amersfoortse autobedrijf waar de grote brand van vrijdag ontstond zit er helemaal doorheen. "Het is een nachtmerrie die iedere dag erger wordt."
Kort na de brand werd Rachid El Messaoudi gebeld door de politie. "Ik woon in de buurt en ben direct gaan kijken", zegt hij tegen RTV Utrecht. "Dat was onwerkelijk, surrealistisch. Alles waar je dertien jaar voor gewerkt hebt, is in één klap weg."
Het is een familiebedrijf dus het nieuws is volgens El Messaoudi ingeslagen als een bom. "Het enige wat ik wil weten is hoe de toekomst er uitziet, zodat we verder kunnen."
Het pand werd compleet in de as gelegd. Het bedrijf was gespecialiseerd in de in- en verkoop van gebruikte personen- en bedrijfswagens. Op het terrein stonden tijdens de brand meer dan honderd auto's.
El Messaoudi heeft inmiddels de meeste klanten op de hoogte gebracht. Zodra het politieonderzoek is afgerond moeten de verzekeringsmaatschappijen in kaart gaan brengen hoe groot de schade precies is.
Bij de brand kwam asbest vrij, daarom werd vrijdag een groot deel van industrieterrein De Hoef afgesloten. Nog altijd is onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.