Bomenkap bij Hollandsche Rading nader bekeken

HOLLANDSCHE RADING - Het Goois Natuurreservaat (GNR) gaat opnieuw kijken naar een plan om een open heideverbinding te realiseren tussen de Hoorneboegse Heide bij Hollandsche Rading en het Hilversums Wasmeer. De organisatie heeft daartoe besloten vanwege de vele kritische reacties die erover zijn binnengekomen.
GNR had omwonenden opgeroepen te reageren op het plan. Dat hebben ruim 200 mensen gedaan. De organisatie is verrast door dat hoge aantal en kijkt er ook van op dat zoveel inwoners van Hollandsche Rading hebben gereageerd.
De binnengekomen reacties gingen vooral over de schaal en het tempo van de omvorming van bos naar heide. Ook maken omwonenden zich zorgen over de kwaliteit van hun leefomgeving, vooral in combinatie met de verbreding van de A27.

BOMENKAP

Voor de heideverbinding moet 85 hectare bos worden gekapt. Dat zou beter aansluiten bij het oorspronkelijke landschap in het gebied. Omwonenden
en vragen zich ook af of heide beter is voor de dieren die er leven dan bos.
Het GNR vindt het realiseren van de heideverbinding belangrijk, maar wil nu pas op de plaats maken en de geplande werkzaamheden en de aanbesteding uitstellen. Bewoners worden nauw betrokken bij de aanscherping van het plan, zegt de organisatie.
Zaterdag werd de opening verricht van de Natuurbrug Hoorneboeg, een verbinding voor mens en dier over de Utrechtseweg. Bewoners van Hollandsche Rading grepen die gelegenheid aan om nogmaals te protesteren tegen de grootschalige bomenkap.

Bewoners snappen niets van de bomenkap

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.