Brandbrief: "Stilstaan weer aan orde van de dag"

UTRECHT - Het kabinet moet veel meer geld vrijmaken voor asfalt, spoor, fietspaden, waterwegen en luchtvaart. Dat staat in een brandbrief aan premier Mark Rutte. Volgens 24 maatschappelijke organisaties die zich Mobiel Nederland noemen is de tien miljard die voor de komende twee jaar beschikbaar is niet voldoende.
De ondertekenaars, waaronder NS, ProRail, Bovag, de Fietsersbond, verladersorganisatie EVO en reizigersvereniging Rover, concluderen dat de afgelopen jaren belangrijke projecten zijn geschrapt of uitgesteld. Nu de economie weer aantrekt zouden de knelpunten juist snel moeten worden aangepakt, betogen ze. "Dagelijks stilstaan op wegen in en tussen steden, gebrek aan ruimte op het spoor, binnenvaartschepen die stilliggen voor onbediende sluizen, het is weer aan de orde van de dag."

UTRECHT-OOST

De organisaties schrijven onder meer dat de oostkant van Utrecht beter bereikbaar moet worden. Ze noemen Utrecht "het mobiliteitscentrum van Nederland voor zowel spoor-, weg- en fietsverbindingen". Ondanks veel maatregelen zijn de problemen daar nog niet opgelost.
Verder is onder meer de snelweg A1 tussen Muiderberg en Eemnes nog altijd een knelpunt. De spoorlijnen Arnhem - Utrecht en Utrecht - Leiden zijn gebrekkig en kunnen niet genoeg treinverkeer aan, aldus de ondertekenaars.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.